Tartă cu brânzeturi și legume

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Astăzi avem în meniu tarte cu brânzeturi și legume!

Pentru o tavă de 28 de cm am făcut aluat din:

  • 300 g făină de grâu 650
  • 100 g unt nesărat
  • 100 ml lapte rece

Rețeta aluatului, împreună cu o altă umplutură, o găsiți la MyBabyFood aici.

Prima umplutură este cu brânzeturi și spanac

Înainte de a vă da rețeta, menționez că dacă doriți să profitați la maximum de fierul din spanac, acest preparat nu este unul ideal. Eu mi-am dorit o tartă cu brânză, bogată în calciu, și am folosit spanacul doar pentru a avea un plus de verdeață și un gust mai plăcut.

Pentru umplutură:

  • 100 g brânză cheddar
  • 100 g mozzarella
  • 50 g telemea nesărată
  • 2 linguri de smântână
  • 2 ouă
  • 2 pumni generoși de baby spanac crud
  • busuioc usacat
  • felii de roșii

Cum am procedat:

  • am răzuit fin toate brânzeturile și le-am amestecat cu 2 linguri de smântână, 2 ouă crude și busuioc
  • după ce am obținut un amestec omogen, am pus 2 pumni de baby spanac (eu am lăsat frunzele întregi, dar dacă doriți le puteți tăia la cuțit) și am mai amestecat superficial
  • în aluatul deja copt, am pus umplutura, am nivelat ușor cu o spatulă și am decorat cu felii de roșii cherry
  • am ținut aluatul (deja gătit), împreună cu umplutura la cuptor pentru cca 20 de minute.

♥ Noi am servit preparatul cald, dar e delicios și rece.

♥ A fost o tartă de succes, care a dispărut rapid din farfurii.

A doua umplutură este cu legume și brânză

Pentru umplutură:

  • 100 g brânză cheddar
  • 100 g mozzarella
  • 50 g telemea
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 1 zucchini
  • 1 dovlecel
  • 1 sfeclă
  • 1 morcov mare
  • busuioc uscat

Cum am procedat:

  • am răzuit brânzeturile, le-am amestecat cu oul, smântâna și busuiocul uscat și le-am pus peste aluatul de tartă deja gătit
  •  cu un peeler am obținut fâșii foarte subțiri de legume, pe care le-am rulat în mână și le-am pus individual în tavă, în mod aleator
  • când tava a fost plină de legume, i-am dat drumul la cuptor pentru 25 de minute

♥ Noi am servit tarta caldă, alături de o salată de castraveți.

♥ Îmi pare rău că nu am folosit mai mulți morcovi în umplutură deoarece aceștia sunt delicioși în combinație cu brânzeturile

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post