Supă de vită

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Nu știu cum e la voi, dar noi suntem mari fani supe. Indiferent că sunt cu paste făinoase, legume, sau creme, ne declarăm învinși. Astăzi am făcut pentru prima dată supă de vită cu fidea și am fost plăcut impresionați!

Ingrediente necesare:

  • 1 bucată carne de vită (eu aveam una în congelator, fără os, cam de 150 g)
  • 3 morcovi mari
  • 1 rădăcină de țelină mică
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • paste făinoase (eu am folosit cam 100 g paste de casă)
  • opțional: sare și piper

Cum am procedat:

  • Am pus carnea de vită la fiert – fierbe destul de greu, deci a stat singură pentru 35 de minute.
  • Între timp am curățat legumele și le-am tăiat astfel: morcovii rondele, păstârnacul și țelina cubulețe. După 35 de minute de fierbe, am adăugat cărnii și legumele. Dacă e nevoie, înainte de a adăuga legumele, luați jos spuma de pe supă – la mine nu a fost cazul deoarece era foarte limpede.
  • Când legumele au fost fierte, am adăugat pastele făinoase fierte  (respectați instrucțiunile producătorului pentru fierberea pastelor).

♥ Noi am servit supa alături de mult pătrunjel verde.

♥ Pentru cei mici, este foarte important să le puneți o cantitate mare de legume, carne și paste făinoase, la o cantitate foarte mică de lichid. Lichidul le umple stomăcelul mai repede, și le dă o senzație de sațietat precoce.

♥ Puteți face și varianta clasică de supă, din carne de pui/găină.

♥ Pentru piticii cu alergie la ouă puteți folosi paste făinoase fără ou.

♥ Pentru piticii cu intoleranță la gluten, puteți folosi paste făinoase de porumb (în a 2-a fotografie, am folosit paste făinoase din porumb, fără ou)

♥ Puteți fierbe mai multe legume în supă (va avea un gust mai aromat), și să le folosiți pentru a face o salată de boeuf (rețeta aici) sau niște ouă umplute cu legume (rețeta aici)

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post