Pilaf de quinoa neagră

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Am gătit astăzi pentru prima dată quinoa neagră și îmi place extrem de mult. Am făcut din ea un pilaf cu legume delicios.

Ce am folosit:

  • 1 pumn de quinoa neagră (pusă la hidratat peste noapte în apă cu suc de lămâie)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă albă mare
  • 2 ardei copți roșii
  • 1 pumn fasole verde (eu am folosit congelată)
  • 2 lingurițe legume deshidratate
  • 1 lingură ulei vegetal (eu am folosit de floarea soarelui)
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 vârf de cuțit curcuma
  • opțional: sare

Cum am procedat:

  • am pus quinoa la fiert în apă pentru 40 de minute
  • am tăiat morcovul rondele, ceapa bucăți mici (o parte felii, o parte cubulețe), și ardeiul copt foarte bin
  • am pus la înăbușit în apă cu ulei ceapa, morcovul și boiaua pentru 10 minute
  • după 10 minute am pus peste ea quinoa, fasolea verde, ardeii, legumele deshidratate și am completat cu apă
  • am lăsat preparatul la fiert până când toate legumele au fost fierte complet
  • înainte de a stinge focul am adăugat curcuma și am amestecat energic

♥ Noi am servit preparatul la prânz, dar se potrivește și pentru cină.

♥ Alte idei de pilaf găsiți aici (orez) și aici (amaranth)

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post