Cartof dulce umplut cu porumb și mozzarella

O rețetă simplă și destul de rapidă de cartof dulce umplut, cu puține ingrediente și un amestec de gusturi diferite.
Aveți nevoie de:
- 2 cartofi dulci medii
- 3 linguri cu vârf de mozzarella răzuită
- 4 linguri cu vârf de porumb fiert
- 1 lingură parmezan vegetal. Il puteti înlocui cu parmezan normal + adaos de pudră de usturoi
- busuioc uscat
Cum am procedat:
- am pus cartofii la fiert și i-am lăsat să fiarbă timp de 15 minute (15 minute după ce a început apa să fiarbă)
- în paralel am fiert și câteva boabe de porumb (eu le aveam congelate din timpul verii)
- am scos cartofii din apa fiartă și i-am lăsat să se răcească puțin. Între timp am răzuit mozzarella
- am tăiat cartofii pe lungime, în 2 jumătăți egale și am scos o parte din mijloc cu ajutorul unei lingurițe. Eu am refolosit această parte și am făcut o supă cremă de cartof dulce cu ciuperci (rețeta aici)
- am amestecat porumbul cu mozzarella răzuită și busuiocul uscat
- am umplut jumătățile de cartofi cu porumb + mozzarella și am presărat deasupra parmezan vegetal
- am băgat cartofii la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, la foc mic
♥ Pentru piticii mai mici de 3 ani, porumbul se mărunțește la cuțit, pentru a nu mai prezenta risc de înec/aspirație
♥ Rețeta de cartof dulce umplut este potrivită pentru cină sau pentru prânz, în zilele fără carne sau ou.
♥ Preparatul se servește cald.
♥ Pentru adulți adăugați puțin piper.