Cartof dulce umplut cu porumb și mozzarella

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

O rețetă simplă și destul de rapidă de cartof dulce umplut, cu puține ingrediente și un amestec de gusturi diferite.

Aveți nevoie de:

  • 2 cartofi dulci medii
  • 3 linguri cu vârf de mozzarella răzuită
  • 4 linguri cu vârf de porumb fiert
  • 1 lingură parmezan vegetal. Il puteti înlocui cu parmezan normal + adaos de pudră de usturoi
  • busuioc uscat

Cum am procedat:

  • am pus cartofii la fiert și i-am lăsat să fiarbă timp de 15 minute (15 minute după ce a început apa să fiarbă)
  • în paralel am fiert și câteva boabe de porumb (eu le aveam congelate din timpul verii)
  • am scos cartofii din apa fiartă și i-am lăsat să se răcească puțin. Între timp am răzuit mozzarella
  • am tăiat cartofii pe lungime, în 2 jumătăți egale și am scos o parte din mijloc cu ajutorul unei lingurițe. Eu am refolosit această parte și am făcut o supă cremă de cartof dulce cu ciuperci (rețeta aici)
  • am amestecat porumbul cu mozzarella răzuită și busuiocul uscat
  • am umplut jumătățile de cartofi cu porumb + mozzarella și am presărat deasupra parmezan vegetal
  • am băgat cartofii la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, la foc mic

♥ Pentru piticii mai mici de 3 ani, porumbul se mărunțește la cuțit, pentru a nu mai prezenta risc de înec/aspirație

♥ Rețeta de cartof dulce umplut este potrivită pentru cină sau pentru prânz, în zilele fără carne sau ou.

♥ Preparatul se servește cald.

♥ Pentru adulți adăugați puțin piper.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post