Batoane de cereale hipercalorice

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Plictisiți de clasicul terci de ovăz cu fructe uscate, astăzi am ales să facem din ingredientele acestuia batoane baby-energie, hipercalorice, cu un conținut mare de carbohidrați.

De ce aveți nevoie:

  • 100 g fulgi de ovăz
  • 60 g fructe uscate (eu am folosit 20 g vișine deshidratate, 20 g afine deshidratate și 20 g physalis deshidratate)
  • 15 g semințe de chia (măcinate pentru cei mici)
  • 160 ml lichid (eu am folosit lapte de migdale făcut în casă – rețeta aici – dar puteți folosi și alte băuturi vegetale, chiar și apă)
  • opțional 1 linguriță pastă de curmale

Cum am procedat:

  • am amestecat toate ingredientele și le-am lăsat într-un bol la hidratat pentru 3 ore, la frigider
  • după 3 ore, am trecut amestecul într-o tavă de dimensiune mică tapetată cu hârtie de copt,  și am băgat preparatul la cuptor,  la foc mic, pentru 35 de minute
  • am lăsat  preparatul să se răcească pentru aproximativ 50 de minute și ulterior l-am porționat în batoane
  • eu am lăsat batoanele de dimensiune mai mare și am obținut 5 bucăți

♥ Batoanele sunt foarte consistente și foarte gustoase

♥ Noi le servim la mic dejun, alături de un pahar de lapte de migdale

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post