Măr copt umplut cu fulgi de ovăz și nucă

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Astăzi vreau să vă arăt preparatul meu favorit pentru mic dejun: măr copt umplut cu fulgi de ovăz, nuci și semințe!

Pentru acest măr copt umplut veți nevoie de:

  • 1 măr
  • 1 lingură fulgi de ovăz
  • 1/2 linguriță semințe de chia
  • 2 nuci
  • 1 vârf de cuțit de scorțișoară

Cum am procedat:

  • cu o linguriță am scos o parte din pulpa mărului, fără a rupe coaja acestuia.
  • am mărunțit fin pulpa de măr obținută și i-am adăugat scorțișoara, fulgii de cereale, nucile tocate și semințele de chia. Pentru a nu se oxida mărul, am adăugat și câteva picături de suc de lămâie proaspăt stors. Au stat în acestă combinație pentru 15 minute.
  • După 15 minute am umplut mărul cu amestecul obținut și l-am lăsat la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Veți observa că mărul devine moale la atingere.

Preparatul se servește călduț, după 10 minute de la scoaterea din cuptor.

De ce îmi place atât de mult acest preparat? Pentru că este un mic dejun consistent, dulciu în mod natural și conține toți macronutrienții. Astfel, avem grăsimi nesaturate provenite din nucă și semințele de chia, proteine provenite din semințele de chia și carbohidrați proveniți din fulgii de ovăz și din măr. Fulgii de ovăz se gătesc în interiorul mărului, semințele de chia se hidratează în sucul de măr, și rezultă un preparat delicios!

Poftă bună!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post