Somon cu bulgur și sparanghel

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Delicios prânzul de astăzi – ne-am lins pe degețele.

Ingrediente:

  • un file de somon (sau mai multe, în funcție de câte porții faceți)
  • 3 linguri bulgur
  • câteva bucăți de sparanghel verde proaspăt sau congelat
  • un pumn baby spanac (sau spanac congelat)
  • 4 roșii cherry
  • 3 linguri smântână vegetală (eu am folosit de ovăz)
  • o linguriță ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de măsline)
  • un cățel mic de usturoi
  • condimente: eu am folosit sare și piper (numai pentru copii mai mari); pentru copii mici se pot utiliza ierburi aromatice

Cum am procedat:

  • am condimentat somonul și l-am pus în tigaie câte 60 de secunde pe fiecare parte
  • am adăugat peste somon baby spanacul, usturoiul tocat și roșiile tăiate în jumătăți – am gătit la foc mic pentru 10 minute și ulterior am adăugat smântâna vegetală – am gătit la foc mic încă 5-10 minute până când sosul a devenit mai gros
  • în paralel am gătit la cuptor sparanghelul (simplu, numai cu sare, pe hârtie de copt)  la 170 grade pentru 10 minute și am fiert bulgurul (simplu, numai cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj)
  • am aranjat în farfurie și am stropit preparatul cu ulei de măsline

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post