Șnițel de pui la cuptor, fără ou și fără gluten

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Mi se pare interesat acest șnitel ca și gust și textură, și este fără majoritatea alergenilor, deci îmi place și mai mult.

Ingrediente:

  • piept de pui feliat (eu am preparat pentru toată familia, pentru 2 zile, deci am folosit un piept de pui întreg)
  • 1 iaurt vegetal (eu am folosit de migdale; dacă nu vă interesează mult absorbția fierului, puteți să folosiți și iaurt animal)
  • 2 pumni făină de soriz (puteți să folosiți și alte făinuri fără gluten, dar mie cea de soriz îmi place pentru că face preparatele puțin mai crocante)
  • condimente: eu am folosit sare (2+) și pudră de usturoi (ambele adăugate în iaurt)

Cum am procedat:

  • am trecut bine fiecare felie de piept de pui prin iaurt și ulterior prin făina de soriz
  • am așezat fiecare felie în tavă, pe hârtie de copt
  • am copt (în cuptorul preîncălzit) la 130 de grade pentru 30 de minute (fără ventilație) – devin ușor aurii
  • noi am servit cu o salată de crudități asezonată cu suc de lămâie și ulei de nucă

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post