Pulpă superioară de pui la cuptor cu garnitură de hrișcă și legume

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Am descoperit un mix genial de hrișcă și legume în comerț (foto mai jos) și a trebuit să prepar ceva cu el – este oficial amestecul nostru favorit.

Ingrediente:

  • pulpe superioare de pui (eu am gătit 4, voi adaptați în funcție de câte porții vă doriți)
  • 2 pumni de hrișcă cu legume (puteți să le gătiți și individual, vă scriu mai jos cum)
  • 1 lingură ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de dovleac)
  • condimente: sare (2+) și piper (pentru pitici care nu mai sunt pitici) – pentru cei mici puteți să înlocuiți cu ierburi aromatice (ex adio sare)

Cum am procedat:

  • am crestat până la os pulpele de pui, le-am condimentat și le-am gătit puțin pe grill (câte 60 de secunde pe fiecare parte); ulterior le-am trecut la cuptor și le-am gătit 30 de minute la 175 grade
  • amestecul de hrișcă l-am pus în tigaie cu puțină sare și 2 linguri de apă și am gătit la foc mic până când apa era evaporată; am stins focul și am adăugat uleiul
  • dacă vă doriți un amestec preparat în casă: gătiți legumele dorite la abur (eu aș încerca morcov, fasole păstăi, dovleac plăcintar și praz) și fierbeți hrișca (hidratată în prealabil peste noapte); când toate ingredientele sunt gătite, le trageți puțin la tigaie cu sare/alte condimente, până când preparatul devine uscat și hrișca ușor arămie; la final adăugați uleiul
  • noi am servit cu pătrunjel verde

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post