Paste cu roșii cherry și mozzarella

La noi cina este mai mereu rapidă pentru că ne găsește mereu obosiți. Așadar, cina de astăzi este cu paste, roșii și mozzarella.
Ingrediente:
- 2 pumni paste fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj (eu am folosit paste fără gluten și fără ou)
- 2 pumni de roșii cherry tăiate în jumătăți
- 2 căței mici de usturoi
- 1 linguriță ulei presat la rece (eu am folosit de dovleac)
- 2 frunze de busuioc proaspăt/ un vârf de cuțit busuioc uscat
- 1 lingură mozzarella răzuită – în varianta fără lactate o puteți înlocui cu brânză vegetală sau fulgi de drojdie inactivă
- condimente la alegere (eu am folosit sare, 2+)
Cum am procedat:
- am pus roșiile într-o tigaie alături de usturoi și am gătit la foc mic pentru aproximativ 10 minute – eu nu am adăugat deloc apă deoarece erau foarte suculente roșiile
- după 10 minute am adăugat peste roșii pastele fierte și scurse de lichid și frunzele de busuioc tăiate fin – am mai gătit aproximativ 2 minute
- după stingerea focului am pus uleiul și am amestecat bine
- am decorat în farfurie cu mozzarella răzuită și panseluțe comestibile (sunt crescute de noi și sunt foarte mândră cu ele)