Paste cu dovlecel

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Noi suntem mari consumatori de paste și aceasta este una dintre rețetele mele favorite.

Ingrediente:

  • 2 pumni paste făinoase (eu am folosit paste făinoase de porumb, fără ou)
  • 1 dovlecel
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceșcuță smântână vegetală (eu am folosit de ovăz; aprox 150 ml)
  • 2 lingurițe ulei (eu am folosit ulei de cânepă dar puteți să folosiți uleiul favorit)
  • opțional: sare

Cum am procedat:

  • am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj
  • am tăiat dovlecelul cubulețe și l-am pus în tigaie împreună cu 20 ml apă. Am gătit la foc mic pentru aproximativ 10 minute. Am adăugat usturoiul tocat fin și am mai gătit alte 3 minute. Am pus smântâna și am amestecat bine – am gătit 1 minut și am adăugat ulterior pastele. Am gătit pastele cu sos pentru alte 2 minute. La final, după stingerea focului am adăugat și uleiul.
  • noi am servit pastele cu boia dulce, semințe de susan negru și fulgi de drojdie inactivă

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post