Terci de teff

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

În dimineața aceasta am pregătit rapid rapid un terci din fulgi de teff. Este pentru prima dată când gătesc fulgii de teff și mă declar fascinată. A ieșit un terci delicios, cu o duritate mai mare decât cel de ovăz, dar și cu un conținut de proteine mai mare.

Ingrediente (la noi au fost 3 porții):

  • 2 pumni fulgi de teff
  • 200 ml lapte (eu am folosit astăzi lapte de vacă dar puteți să folosiți și lapte vegetal)
  • 1 linguriță de miere (la copilașii mai mici de 1 an puteți să folosiți sirop de curmale/pastă de curmale)
  • fructe (eu am folosit vișine congelate)
  • oleaginoase (eu am folosit migdale, semințe de susan negru și fulgi de cocos – puteți să folosiți orice nuci/semințe doriți sau le puteți înlocui cu o linguriță de ulei cu gust neutru)

Cum am procedat:

  • am amestecat fulgii cu mierea și laptele și le-am pus pe foc pentru 5 minute, amestecând frecvent. După cele 5 minute am stins focul și am lăsat fulgii la hidratat în lapte până când au avut o temperatură potrivită de consum
  • vișinele congelate le-am pus într-o tigaie și le-am gătit (fără adaos de alte ingrediente/apă) pentru aproximativ 5 minute la foc mic. Dacă nu vă place gustul acru, puteți să adăugați și aici puțin îndulcitor sau înlocuiți cu un fruct mai dulce
  • migdalele hidratate peste noapte le-am tăiat grosier la cuțit
  • am aranjat terciul în farfurie, l-am decorat cu vișinele gătite (inclusiv sucul lăsat de ele în momentul gătirii), oleaginoase și am presărat deasupra puțină spirulină

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post