Tagliatele cu roșii și ciuperci

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Îmi plac pastele dungate de la Ancuța (aici) și mi se par atât de gustoase simple, încât sosurile mele sunt mereu simple și rapide.

Ingrediente:

  • un pumn de paste (puteți să folosiți, la nevoie, și paste fără gluten sau fără ou)
  • câteva ciuperci (eu am folosit câteva bucăți de urechi de lemn)
  • 10 roșii cherry
  • un cățel de usturoi
  • 2 lingurițe ulei (eu am folosit ulei de măsline)
  • busuioc (eu am folosit o linguriță busuioc uscat)
  • fulgi de drojdie inactivă (eu am folosit o linguriță)

Cum am procedat:

  • am fiert pastele conform instrucțiunilor
  • am pus într-o tigaie ciupercile și roșiile cherry (am tăiat atât roșiile, cât și ciupercile în 4) și le-am gătit cu capacul pus pentru 2-3 minute.Aam adăugat usturoiul tocat, busuiocul și 50 ml apă. Am lăsat la gătit, cu capacul pus pentru 10 minute – la nevoie, mai adăugați puțină apă
  • după stingerea focului, am adăugat uleiul, pastele și am amestecat bine. Am pus capacul și am lăsat la răcit pentru 10 minute
  • înainte de consum, am presărat fulgi de drojdie inactivă

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post