Mâncare de praz cu hrișcă și măsline

Mâncărică, mâncărică, haide repede-n burtică! Preparatul este gătit de Ana Maria și este colorat, delicios, fără ou, lactate sau gluten.
„In ziua fără carne sau dacă țineți post, mancarica aceasta este perfecta și delicioasa.
Ingrediente:
- 4 LG de hrișca
- 1 praz ( partea albă)
- 1 morcov
- 2 tije de apio
- 1 ardei roșu
- 3 LG de roșii tăiate cubulețe in sos de rosi
- Câteva măsline desărate.
Cum am procedat:
- Legumele le-am tăiat mărunt și le-am “călit” in apa cu o LG de ulei măsline. După ce s-au călit puțin, le-am acoperit cu apa și le-am lăsat sa fiarbă bine pana s-au înmuiat.
- Am adăugat cimbru uscat.
- Hrișca am hidratat-o peste noapte in apa cu lamaie, am fiert-o separat și am adăugat-o când au fost legumele aproape gata. Tot atunci am pus și maslinele desarate. Am servit cu pătrunjel proaspăt.”