Mâncare de praz cu hrișcă și măsline

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Mâncărică, mâncărică, haide repede-n burtică! Preparatul este gătit de Ana Maria și este colorat, delicios, fără ou, lactate sau gluten.

„In ziua fără carne sau dacă țineți post, mancarica aceasta este perfecta și delicioasa.

Ingrediente:

  • 4 LG de hrișca
  • 1 praz ( partea albă)
  • 1 morcov
  • 2 tije de apio
  • 1 ardei roșu
  • 3 LG de roșii tăiate cubulețe in sos de rosi
  • Câteva măsline desărate.

Cum am procedat:

  • Legumele le-am tăiat mărunt și le-am “călit” in apa cu o LG de ulei măsline. După ce s-au călit puțin, le-am acoperit cu apa și le-am lăsat sa fiarbă bine pana s-au înmuiat.
  • Am adăugat cimbru uscat.
  • Hrișca am hidratat-o peste noapte in apa cu lamaie, am fiert-o separat și am adăugat-o când au fost legumele aproape gata. Tot atunci am pus și maslinele desarate. Am servit cu pătrunjel proaspăt.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post