Chifteluțe marinate cu paste

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Dacă tot ne plac chifteluțele, e păcat să nu avem mai multe variante de servire. În varianta de astăzi sunt niște chifteluțe de vită, plate, cu paste făinoase.

Ingrediente pentru chifteluțe:

  • 200 grame carne tocată de vită
  • 1 ou
  • 1 cățel mic de usturoi
  • 1 felie de pâine (eu o țin în apă pentru 10 minute și apoi o strâng bine de lichid în pumni; poate să fie o pâine fără gluten)
  • pătrunjel verde tocat fin la cuțit

Ingrediente pentru sos:

  • 300 ml bulion/suc de roșii
  • 1 ceapă mică
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 boabe de piper
  • 1/2 morcov

Pentru servire:

  • paste făinoase (eu am folosit spaghete din grâu dur sau se pot utiliza și pastele de porumb)
  • fulgi de drojdie inactivă

Cum am procedat:

  • am pus într-un bol carnea tocată, oul crud, pâinea (stoarsă bine bine în pumni de lichid), usturoiul tocat și pătrunjelul verde. Am amestecat bine și am făcut în palmă biluțe rotunde, pe care le-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și apoi le-am aplatizat cu palma. Am copt chifteluțele la cuptor, la 175 de grade, cu ventilație, până când au devenit rumene (aproximativ 30 de minute în cazul meu)
  • în paralel am pus la fiert bulionul, ceapa tocată, morcovul tocat, usturoiul și boabele de piper. Am lăsat la fiarbă până când morcovul și ceapa erau moi. Am scos boabele de piper și am blenduit fin sosul.
  • când chifteluțele au fost gata, le-am transferat în sos și am mai fiert la foc mic pentru 10 minute
  • am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi le-am amestecat cu sosul și chifteluțele
  • am servit cu fulgi de drojdie inactivă
  • adaptați cantitățile utilizate în funcție de câte porții doriți să faceți; noi mâncăm toți același lucru și nu gătim zilnic
  • varianta de chifteluțe cu piure de cartofi o găsiți aici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post