Crap cu broccoli și sos alb

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Astăzi am primit un super crap de captură, gata filetat și ne-am pus pe treabă. Mie îmi place peștele preparat simplu, deci nu ne complicăm prea tare.

Ingrediente:

  • o bucată de crap filetat
  • 2 pumni buchețele de broccoli
  • 2 căței de usturoi
  • 3 roșii cherry
  • un vârf de cuțit muștar
  • 2 linguri iaurt/smântână (ideal este să folosiți un produs vegetal)
  • câteva picături de ulei (eu am folosit de măsline)
  • busuioc uscat
  • coajă de lime/lămâie (dacă aveți o variantă curată, la care coaja este potrivită pentru consum)

Cum am procedat:

  • am condimentat peștele cu busuioc uscat și l-am pus timp de 2 minute într-o tigaie antiaderentă, fără adaos de grăsime – pe fiecare parte câte 1 minut. Am mutat ulterior peștele într-o tavă, am răzuit deasupra coajă de lime, am pus câteva felii de roșii și l-am băgat la cuptor, pentru 15 minute, la 175 de grade, cu ventilație, căldură sus-jos. File-urile mele erau subțiri, dacă ale voastre sunt mai groase, țineți peștele mai mult la cuptor.
  • am gătit broccoli-ul la abur
  • pentru sos am amestecat usturoiul tocat fin (puteți să folosiți usturoi copt dacă nu sunteți fani usturoi proaspăt) cu uleiul, muștarul și iaurtul

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post