Iaurt îmbogățit

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Iaurtul poate să reprezinte un ingredient foarte nutritiv, cu condiția să îl folosim la momentul potrivit, în combinația potrivită!

Varianta 1 – este potrivită atât alături de preparate dulci servite la mic dejun, cât și pe post de completare alături de un preparat bazat pe legume, servite la orice masă: iaurt de capră/vacă integral cu adaos de semințe

Varianta 2 – este potrivită la mic dejun, alături de diverse făinoase: iaurt de capră/vacă cu dulceață de fructe fără zahăr și semințe

Varianta 3 – este potrivită la mic dejun, alături de diverse făinoase: iaurt de capră/vacă cu fructe proaspete și semințe

♥ Toate cele 3 variante se potrivesc și pe post de gustări la copilașii cu vârstă mai mare de 1 anișor.

Dacă vreți să pregătiți iaurtul acasă, vă recomand să folosiți o iaurtieră:

  • 1 l de lapte
  • 1 plic fermenți pentru iaurt sau 100 grame iaurt

→ Ingredientele (aflate la temperatura camerei) se amestecă și se pun în iaurtieră (în funcție de varianta pe care o aveți, amestecul se pune în borcane sau în vasul iaurtierei)

→ după 8-12 ore de stat în aparat, iaurtul este numai bun de mâncat

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post