Maioneză baby-prietenoasă

Se apropie sărbătorile, și aproape în fiecare bucătărie se face maioneză. De cele mai multe ori, nu se folosește o maioneză baby-prietenoasă.
Fie că o folosim la ouă umplute, fie că o folosim la o salată boeuf sau alte preparate, avem preparate pe care piticii nu le pot consuma.
Rețeta clasică de maioneză, are mai multe minusuri. În primul rând, ea se fac din gălbenuș de ou crud. În cazul copiiilor, acest ou crud este interzis cu desăvârșire datorită riscului de salmoneloză. A doua problemă cu maioneza clasică este muștarul. Muștarul conține oțet, zahăr, sare și alți aditivi alimentari, care îl pun pe lista neagră. A treia problemă este cantitatea mare de ulei care se folosește la prepararea acestui sos.
La noi în casă, de sărbători, salata bouef și ouăle umplute sunt cu siguranță pe masă. Așadar, am căutat variantele prin care le putem face mai prietenoase cu cei mici, și am ajuns să avem un sos baby-prietenos cu cei mici: maioneză baby-prietenoasă.
Ingrediente
- 2 gălbenușuri de ou fiert
- 2 linguri ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de nucă)
- 6 linguri iaurt
- ierburi aromatice (eu am folosit busuioc uscat și pătrunjel uscat)
Cum am procedat
- am pus într-un blender gălbenușurile de ou fiert, împreună cu cele 2 linguri de ulei și le-am lăsat să se omogenizeze. Puteți să vă lipsiți de blender și să amestecați rapid cu o spatulă.
- Când gălbenușurile și uleiul erau omogenizate, am adăugat treptat câte o lingură de iaurt.
- După ce am adăugat ultima lingură de iaurt, am dat blenderul pe viteză maximă și am lăsat sosul „să se amețească” pentru 5 minute. În ultimele 30 de secunde am adăugat și ierburile aromatice.
Eu am folosit această maioneză baby-prietenoasă la o salată boeuf fără boeuf (rețeta aici) și ouă umplute cu legume (rețeta aici).