Creveți cu sos de roșii

După multă carne roșie de care am dat în perioada sărbătorilor de iarnă, astăzi am avut nevoie de ceva slab caloric, ușor și rapid de făcut. Scotocind prin congelator am dat de o super pungă de creveți și m-am pus pe treabă!
Acest preparat nu doar că se face super rapid, dar este și foarte gustos și foarte ușor de făcut!
Aveți nevoie de:
- 250 g creveți
- 3 căței usturoi
- 2 cepe albe mici
- 1 felie ardei
- busuioc (eu am folosi proaspăt, dar puteți folosi și uscat)
- oregano uscat
- 200 ml suc de roșii (eu am folosi bulion de casă. Puteți folosi și o pastă de tomate dizolvată cu apă)
- 1 lingură de ulei vegetal (eu am folosit de nucă)
- opțional: sare și piper
Cum am procedat:
- Deoarece am folosit creveți prefierți, am scăpat de curățatul lor. I-am pus direct într-o tigaie încinsă, împreună cu ceapa tăiată fin și usturoiul tocat.
- După 5 minute, am adăugat peste creveți sucul de roșii și condimentele și am lăsat tigaia pe foc până când sosul a scăzut, amestecând ocazional. A durat aproximativ 20 de minute.
- La final, după stingerea focului, am adăugat lingura de ulei și am amestecat energic.
Puteți servii creveții alături de orez fiert, paste făinoase fierte sau simpli. Noi am optat pentru ei simpli.
Poftă bună!!