Crispy de curcan (fără ou&fără gluten)

Bucătărie în culori

O reteta delicioasa de cripsy homemade din perioada in care tinea Lara regim la gluten.

Le-am facut de nenumarate ori si mereu au avut mare succes la capsunei. Se pot face si din carne de pui, nici eu nu le fac mereu de curcan.

Sper sa va placa!

Ingrediente :
 
* 400 gr muschiulet de curcan
* Un praf de sare
* Un praf de piper
* Boia
* Usturoi granulat
* 3 lg lapte de ovaz (eu am avut un lapte de ovaz mai gras)
* 2 lg ulei de masline
 
Pentru crusta:
* 300 gr fulgi de porumb gf (maruntiti la robot)
* 70-80ml apa
* 2 lg amidon de porumb
* 1 lg faina de ovaz
 
Am tait fasii muschiuletul de curcan, l-am pus intr-o caserola si am adaugat uleiul,condimentele laptele de ovaz si l-am lasat la marinat in frigider cam o ora.
 
Am preincalzit cuptorul la 210 grade.
 
Am amestecat apa cu amidonul si faina de ovaz. (Mai putetu adauga extra condimente in amestec daca vreti sa fie mai condimentat).
Amestecul trebuie sa semene cu amestecul de oua batute la textura., sau un aluat de clatite mai subtire.
 
Am trecut fiecare fasie prin amestecul de mai sus apoi prin fulgii de porumb, le-am asezat in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt si le-am bagat la cuptor. (20-25 de minute, nu mai stiu exact, pana cand se rumenesc ).
 
Cartofii i-am “prajit “ la Ninja, functia Air crisp.
I-am curatat, pus intr-o oala cu apa si i-am lasat sa fiarba 1-2 min.
I-am scurs si pus in cosuletul de la Ninja pentru 17-18 min la Air crisp.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post