Clătite cu portocale

Bucătărie în culori

Mi-a luat ceva timp sa gasesc reteta ideala (cel putin pentru noi) de clatite fara ou, gluten si lactate.

Acestea sunt cele mai asemanatoare cu varianta normala, se topesc in gura si sunt tare aromate.

Sper sa le incercati si sa va placa!.

Ingrediente :
 
* 150 ml lapte  de cocos (lichid)
* 40 ml ulei
* 30 ml suc de portocala proaspat in care am pus jumatate de lgt de bicarbonat (sau apa minerala si omiteti bicarbonatul)
* 1 lg miere
* 40 gr faina de ovaz
* 40 gr faina de mei
* 20 gr amidon de porumb
 
Am amestecat ingredientele umede si separat cele uscate apoi le-am combinat si am amestecat usor cu un tel.
Eu le-am facut pe plita de clatite dar in orice le faceti e foarte important sa le lasati cateva minute sa se faca bine (da fie rumenite)altfel se vor rupe cand le intoarceti.
Pe partea cealalta nu mai trebuie lasate mult.
La ultimele doua se ingrosase destul de tare aluatul (asa se intampla la faina gf) si am mai adaugat putin lapte.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post