Prăjiturică pufoasă cu zmeură

Bucătărie în culori

Chiar aduce mult cu unele prajiturici gata ambalate din comert. Lara este mare fan zmeura asa ca am facut crema cu zmeurica dar se pot folosi capsunele, afine sau alte fructe. Este fara ou, lactate si gluten, mare lucru nu?

 

  • Ingrediente:
     
    Blat:
    * 100 gr faina de ovaz
    * 50 gr faina de hrisca
    * 2 lg amidon de porumb
    * 1 lg faina de in
    * 150 gr iaurt de cocos Vemondo de la @lidlromania
    * 50 gr lapte de cocos/ovaz
    * Zeama de la jumatat de lamaie
    * 1 lg praf de copt
    * Un varf de lgt de bicarbonat
    * 2 lg miere
     
    Crema:
    * 100 gr zmeura
    * 3 lg amidon
    * 1 lg miere
    * 2 lg iaurt de cocos Vemondo de la @lidlromania
    Am amestecat  faina de ovaz, de hrisca, amidonul, faina de in si praful de copt iar separat laptele de cocos, iaurtul, zeama de lamaie in care am stins bicarbonatul si mierea.(am lasat 5 minute sa stea amestecul “lichid” la odihnit)
     
    Am combinat apoi cele doua dar fara sa amestec excesiv.
    Am intins cu o spatula amestecul, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
    L-am intins ca un aluat de rulata, cam de 1 cm grosime si in forma dreptungiulara.
     
    Am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 18-20 de minute.
     
    Cand am scos blatul l-am intepat putin cu o scobitoare si insiropat cu zeama de portocala.
     
    Pentru crema am pasat zmeura,am amestecat cu amidonul si mierea si am pus pe foc, amestecand pana s-a facut ca o pasta groasa.
    Am adaugat dupa ce s-a racit si iaurtul.
     
    Am taiat blatul in 10 bucati aproximativ egale, peste 5 din ele am pus crema si celelalte le-am pus deasupra.
    Am pudrat peste faina de cocos.
     
     
     
     
     
    🌸Ingrediente:
     
    Blat:
    * 100 gr faina de ovaz
    * 50 gr faina de hrisca
    * 2 lg amidon de porumb
    * 1 lg faina de in
    * 150 gr iaurt de cocos Vemondo de la @lidlromania
    * 50 gr lapte de cocos/ovaz
    * Zeama de la jumatat de lamaie
    * 1 lg praf de copt
    * Un varf de lgt de bicarbonat
    * 2 lg miere
     
    Crema:
    * 100 gr zmeura
    * 3 lg amidon
    * 1 lg miere
    * 2 lg iaurt de cocos Vemondo de la @lidlromania
    Am amestecat  faina de ovaz, de hrisca, amidonul, faina de in si praful de copt iar separat laptele de cocos, iaurtul, zeama de lamaie in care am stins bicarbonatul si mierea.(am lasat 5 minute sa stea amestecul “lichid” la odihnit)
     
    Am combinat apoi cele doua dar fara sa amestec excesiv.
    Am intins cu o spatula amestecul, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
    L-am intins ca un aluat de rulata, cam de 1 cm grosime si in forma dreptungiulara.
     
    Am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 18-20 de minute.
     
    Cand am scos blatul l-am intepat putin cu o scobitoare si insiropat cu zeama de portocala.
     
    Pentru crema am pasat zmeura,am amestecat cu amidonul si mierea si am pus pe foc, amestecand pana s-a facut ca o pasta groasa.
    Am adaugat dupa ce s-a racit si iaurtul.
     
    Am taiat blatul in 10 bucati aproximativ egale, peste 5 din ele am pus crema si celelalte le-am pus deasupra.
    Am pudrat peste faina de cocos

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post