Tiramisu vegan&fără gluten

Bucătărie în culori

Sunt mare fan tiramisu iar aceasta reteta este din perioada in care pofteam la unul dar tineam regim la foarte multi alergeni.

Si cum nevoia te invata asa am ajuns si la reteta aceasta ca doar nu era sa poftesc la nesfarsit.

Daca si voi sunteti in aceeasi situatie trebuie doar sa va apucati de treaba!

Blat: 

  • 170 gr faina de ovaz fara gluten Bauck hof de pe @vegis
  • 110 gr faina de teff fara gluten Bauck Hof de pe @vegis
  • 150 ml lapte de ovaz
  • 1 lg iaurt de cocos
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 3 lg dulcisor @sweeteria 3 ani + (sau alt indulcitor)
  • 100 ml unt vegan topit @violife(sau ulei de cocos)
  • 50 ml ulei 
  • Un sfert de lingurita de bicarbonat fara aluminiu Niavis de pe @vegis
  • 1 lgt plina praf de copt
  • 2 lg amidon de porumb 

Crema: 

  • 400 ml crema de cocos
  • 2 lgt agar agar
  • 3 lgt unt vegan @violife
  • 300 gr iaurt de cocos
  • 4 lg miere
  • 1 lgt vanilie pudra

Pentru blat am amestecat ingredientele uscate (faina de teff, ovaz,amidonul, praful de copt, indulcitorul dulcisor) si separat cele umede (laptele,iaurtul,zema de lamaie, am pus si bicarbonatul tot aici imediat peste zeama de lamaie, am lasat doua trei minute apoi am adaugat restul uleiul, untul topit dar nu cald). 

Le-am combinat apoi pe amandoua dar nu am amestecat excesiv. Am intins in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, ca la rulada, am intins blatul cu o spatula intr-o forma dreptungiulara. 

Am vrut sa il intins in forme separate ca piscoturile dar m-am grabit. 

L-am dat la cuptorul preincalzit la 180 pentru 35 de minute aproximativ. (Eu l-am bronzat putin🙈)

Pentru crema am pus crema de cocos, vanilia pe foc cu lunguritele de agar si am lasat sa fiarba 3-4 minute la foc mediu. 

Dupa ce am oprit focul am adaugat mierea si am lasat la racit. Dupa ce s-a racit am adaugat si iaurtul. 

Dupa ce s-a racit blatul l-am taiat in bucati asemanatoare cu piscoturile si le-am asezat in tava (primul rand), le-am insiropat (cu o pensula)cu un amestec facut din jumatate de cana de apa, doua linguri de sirop de curmale, o lingura de carob si o lingurita de scortisoara.(sau cafea daca nu e pentru copii)

Am adaugat o parte din crema apoi am pus celalalt rand de “piscoturi”, am insiropat din nou, am pus crema ramasa si am pudrat carob deasupra apoi am dat cateva ore la frigider.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post