Kinder delice

Pare imposibil sa faci acasa variante curate si fara alergeni la dulciurile din comert dar dupa cum vedeti nu este. Am incercat si eu mai multe variante dar asta mi se pare geniala. Sper sa o incercati si sa va placa!
Blat:
- 100 gr faina ovaz fara gluten Bauck Hof
- 40 gr carob (sau cacao daca nu e bbyfriendly)
- 2 lg amidon de porumb Biovegan
- 1 lg faina de in
- 3 lg dulcisor @sweeteria 3 ani + (sau alt indulcitor)
- 1 iaurt cocos 160 gr
- 50 ml lapte de cocos Isola bio (sau alt lapte vegetal)
- 2 lg ulei de masline
- Zeama de la jum de lamaie
- O lg pudra de vanilie
- 1 lgt plina cu varf de praf de copt Biovegan
- Un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu fara aluminiu @Niavis
Crema :
- 200 gr crema de cocos Isola bio
- 100 gr iaurt de cocos
- 2 -3 lg miere
- 1 lgt vanilie pudra
- 1 lgt plina agar agar
Ciocolata
- 80 ml unt de cacao topit organic de tip Criollo de la PlanetBio de pe @bebetei(3ani +,pt copilasii mai mici folositi ulei de cocos)
- 4 lg carob
- 2 lg sirop de curmale
- 1 lg miere
- 1 lgt vanilie pudra
- 4-5 lg lapte de cocos
Am pus zeama de lamaie in laptele vegetal si am lasat 5 minute. (Se formeaza ceva asemanator “laptelui batut” ca si textura).
Am amestecat ingredietele uscate faina de ovaz, de in, carobul, amidonul, vanilia pudra, praful de copt si bicarbonatul.
Separat am amestecat ingredientele umede : laptele, iaurtul, uleiul apoi le-am combinat pe amandoua dar nu am amestecat excesiv (chiar daca mai raman “cocoloase”) .
Am intins blatul in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt cu ajutorul unei spatule, ca blatul de rulata, subtire cam de 2 cm si in forma dreptunghiulara.
Am lasat la cuptorul preincalzit la 180 de grave cam 20-25 de min.
Pentru crema am pus pe foc crema de cocos amestecata cu agarul, am lasat sa fiarba 3 min la foc mic, ametecand mereu. Dupa ce am oprit focul am adaugat mierea si vanilia.
Dupa ce s-a racit am adaugat iaurtul si am amestecat bine apoi am bagat crema la frigider cat s-a racit blatul.
Dupa ce s-a racit blatul il puteti taiata si apoi umple cu crema (eu am facut invers su a mai iesit din crema cand am taiat) si mai bagati putin la frigider. (1-2 h)
Pentru topping am topit la abur untul de cacao dupa care am amestecat toate ingredientele si am obtinut o crema ciocolatoasa mai groasa prin care am trecut fiecare “prajiturica”.
Apoi le-am bagat din nou la frigider.(au iesit 6 bucati)