Cartofi gratinați

Acesti cartofi sunt atata de buni incat vor nu o sa va mai opriti din mancat pana nu se termina toata tava, cel putin asa a fost la noi. Am servit cu o salata de ardei copti, curcubeu pe cerul gurii dar mai bine ii incercati si povestim dupa.
Ingrediente :
* 5-6 cartofi
* 450 ml lapte
* 1 lg unt
* 3 lg amidon de porumb
* 70 gr cheddar ras
* 50 gr gouda rasa
* 50 gr emmentaler ras
* Patrunjel uscat
* Usturoi granulat
* Un praf de sare si piper
* Un varf de nucsoara
Am fiert cartofii intregi dupa care i-am curatat si taiat felii pe lung.
Intr-o craticioara am pus laptele si amidonul, am amestecat bine apoi am dat drumul la foc, am adaugat sare, piper, nucoara si am amestecat constant cateva minute pana a devenit mai gros.
Dupa ce am oprit focul am adaugat 2 lg din branzeturile rase.
Am pus un rand de cartofi in tava, am presarat usturoi granulat, patrunjel uscat, am pus jumatate din sosul alb, am presarat branzeturi dupa care am pus inca un rand de felii de cartofii si la fel usturoi granulat, patrunjel uscat, sos alb si branzeturi.
Am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade 35 -40 de minute.