Tort cu mere,ciocolată albă și merișoare

Un tortulet destul de usor de facut dar cu un aspect si gust festiv.
Este si fara ou,iar ca sa fie ok si pentru copilasii mai mici se poate inlocui ciocolata cu mascarpone si frsca (jumatate-jumatate din cantitate) si devine si un tortulet baby prietenos.
Blat:
- 470 gr faina
- 230 gr mar ras
- 240 ml lapte
- 90 gr unt topit
- 4 lg miere/ alt indulcitor
- 2 lgt scortisoara
- 5 gr praf de copt
- Un sfert de lgt de bicarbonat stins cu o lingura de zeama de lamaie
Crema:
- 400 gr ciocolata alba
- 200 ml smantana lichida pt frisca
- 200 gr mascarpone (la temp camerei)
Dulceata de merisoare
- 100 gr merisoare
- 130 ml apa
- 1 lg miere
- 1 lg zeama de lamaie
- Jumatate de lgt de agar agar
Pentru blat am topit untul apoi l-am amestecat cu laptele (sa fie si el caldut, daca e rece se intareste untul) .
Am adaugat apoi mierea si zeama de lamaie cu bicarbonatul.
Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si scortisoara.
Am pus apoi merele (fara sa le scurg) peste amestecul lichid si in doua trei ture am incorporat si faina.
Aluatul este unul mai gros dar daca pare mult prea gros mai adaugati putin lichid, merele mele au fost f zemoase si au mai lasat si ele zeama.
Eu am impartit aluatul in doua tavi de 20 cm diametrul si am copt la cuptorul preincalzit la 180 de grade 30 de min.
Pentru crema am topit ciocolata in smantana lichida.
Am pus totul intr-un bol si am bagat la microunde cate 30 de secunde de vreo doua trei ori. Intre ture am tot amestecat sa se topeasca mai bine.
Se poate face asta si pe baie de abur.
Am pus o folie deasupra fix pe ciocolata topita sa nu faca o crusta.
Dupa ce s-a racit am batut cu mixerul pana a capatat o consistenta mai cremoasa apoi am adaugat mascarponele si am mai mixat putin.
Pentru dulceata de merisoare am pus merisoarele in apa si le-am lasat la fiert doua trei minute, apoi le-am pasat cu blenderul.
Am adaugat agarul amestecat cu o lingura de apa, zeama de lamaie si am mai lasat la fiert 3-4 min.
Am oprit plita si am aadaugat mierea apoi am lasat la racit.
Am insiropat fiecare blat cu suc de mar, eu am pus tortul intr-un inel de tort.
Am pus primul blat apoi dulceata de merisoare, crema de ciocolata, am nivelat apoi al doilea blat si iar crema.
Se intareste foarte repede crema iar dupa o ora de stat la frigider am si servit.