Tort bounty

Bucătărie în culori

Acesta este un tort foarte iubit la noi in casa si cred ca cel pe care l-am facut de cele mai multe ori.

De cand e capsunica nu il mai fac in aceasta varianta il fac sub forma de cheesecake, cu biscuiti fara ou in loc de blat dar am vrut sa las varianta originala aici.

Sper sa va placa!

Ingrediente:
 
Blat:
* 5 oua
* 3 lg faina 650
* 2 lg carob @sano_vita
* 1 lg miere
* 1 lgt praf de copt
* 2 lg ulei de cocos topit
* 2 lg unt topit
 
Crema:
* 400 ml lapte  de cocos Biona de pe @vegis.ro
* 100 gr cocos
* 250 gr mascarpone
* 2 lg miere
* 1 lg agar agar Algamar de pe @bebetei.ro
 
Topping “ciocolatos”
* 8-9 lg lapte de cocos
* 2 lg carob
* 1 lg unt de alune de padure
* 2 lgt unt de arahide
* 1 lg sirop de curmale
* 1 lgt vanilie pudra
 
Am batut albusurile spuma iar separat am mixat galbenusurile cu untul,uleiul si mierea.
Separat am amestecat faina,carobul si praful de de copt apoi le-am amestecat usor pe toate si am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am dat la cuptor 15-17 minute. (Mai trebuie verificat)
Dupa ce s-a racit putin l-am intepat cu o scobitoare pe alocuri si insiropat cu putina apa amestecata cu putin sirop de curmale.
 
Pentru crema am pus laptele de cocos intr-o craticioara la foc mediu impreuna cu
Jumatate din fulgii de cocos iar cand a inceput sa fiarba ligura de agar agar, am lasat la foc mediu cam 7 minute amestecand mereu.
Dupa ce s-a racit la temperatura camerei am amestecat crema de mai sus cu mascarponele, cocosul ramas si mierea apoi am turnat peste blatul racit si am bagat la frigider.
Am amestecat toate ingredientele de la toppingul si am format crema de “cioco” iar dupa ce a stat jumatate de ora la frigider tortul si s-a intarit putin crema de cocos am turnat deasupra si glazura obtinuta. Eu l-am lasat peste noapte la frigider daca nu rezistati macar 3-4 ore ar trebui sa stea!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post