Cheesecake cu fistic si ciocolată albă

Bucătărie în culori

Eu sunt mare fan cheescake, dupa cum se va observa, am multe multe retete dar asta este cu siguranta in top trei sa zic asa.

Este o combinatie tare reusita, daca sunteti fani fistic eu zic sa nu il ratati.


Ingrediente

Blat : 

  • 160 gr biscuiti maruntiti
  • 50 gr fistic maruntit
  • 100 ml unt topit
  • 4-5 lg de lapte (sa nu fie rece)

Jeleu de fructe de padure:

  • 150 gr mix fructe de padure / zmeura /capsuni 
  • 150 ml apa
  • 1 lg eritritol /alt indulcitor
  • 1 lgt cu varf de agar agar

Crema :

  • 500 gr mascarpone
  • 300 ml smantana lichida pt frisca
  • 100 gr ciocolata alba
  • 70 gr fistic maruntit (plus inca 10 gr pt decor)
  • 3-4 lg crema/unt de fistic
  • Optional 1-2 lg de indulcitor (eu nu am mai pus ca a iesit destul de dulce de la ciocolata si crema de fistic)

Eu am folosit o tava cu diamentrul de 18 cm cu pereti detasabili.

Fistic am folosit jumatate sarat, jumatate fara sare si le-am amestecat.

Am amestecat biscuitii cu fisticul,untul, laptele apoi am pus totul in tava si am presat si format blatul apoi l-am bagat la frigider.

Pentru jeleu am pus intr-o craticioata fructele, apa, agarul si indulcitor.

Am amestecat bine si am pornit plita la foc mediu.

Fructele doar le-am zdrobit putin, am vrut sa ramana bucati mai mari.

Am lasat sa fiarba 3 min amestecand mereu.

Dupa ce s-a racit si a devenit mai gros am turnat jeleul peste blat apoi am bagat la frigider.

Am topit ciocolata alba taiata bucatele in 30-40 ml din cantitatea de smantana lichida la microunde, 30 de sec.

Am amestecat bine pana s-a topit de tot.

Am mixat mascarponele cu smantana lichida pana a devenit o crema mai groasa.

Am adaugat doua trei linguri din crema in ciocolata topita, am amestecat bine si apoi am turnat peste crema de mascarpone, am adaugat si fisticul si crema de fistic apoi am mixat pana s-au incorporat toate. 

Am turnat crema peste jeleul deja intarit si am bagat la frigider peste noapte.

Am decorat cu fistic maruntit si cateva bucati pastrate intregi.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post