Tort ciocolătos cu căpșune

Bucătărie în culori

L-am facut pentru ai mei capsunei dupa ce zile la rand au cerut tort cu cioco si capsunele. Am improvizat la partea cu ciocolata sa fie ok si pentru copilasii mai mici .

Al meu mai trebuia sa stea la frigider dar cineva, nu dau nume nu a mai avut rabdare.

Ingrerdiente 

Blat : 

* 300 gr faina

* 60 gr carob/cacao

*1 lg amidon de porumb

* 80 ml ulei

* 3 lg miere /alt indulcitor

* 3 lg dulceata de prune

* 3 lg iaurt grecesc

* 150 ml lapte

*70 ml apa minerala

* 2 lgt praf de copt

* jumatate de lgt de bicarbonat (stinsa cu o lgt de zeama de lamaie)

Budinca de cioco: (daca nu vreti sa fie un tort pt copilasii mai mici puteti topi 200 gr de cioco in 50 ml de smantana lichida si folosi in loc de budinca)

  • 200 ml smantana lichida pt frisca
  • 40 gr unt
  • 2 lg carob/cacao
  • 1 lgt vanilie
  • 3 lg miere
  • 2 lg amidon de porumb

Crema:

  • 300ml smantana lichida pt frisca
  • 250 ml mascarpone
  • 1 lgt zeama de lamaie
  • 1 lgt vanilie
  • 1 lg miere

Extra: 150 gr capsune

            3-4 lg dulceata de capsune

Pentru blat am amestecat ingredientele uscate (faina, carob, amidon, praf de copt) si separat cele umede(laptele, iaurtul, dulceata, mierea, uleiul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, apa minerala).

Am combinat cele doua amestecuri dar fara sa amestec excesiv.

Am pus totul in tava tapetata cu hartia se copt (tava de 19 cm) apoi am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de min aproximativ (sa treaca de testul scobitorii)

Am pus ingredientele de la budinca intr-o craticioara si am pus pe foc amestecand mereu.

Dupa cateva minute a inceput sa se ingroase si am oprit focul. Am acoperit cu folie budinca exact pe ea sa nu faca crusta si am lasat la racit.

Am batut mascarponele cu frisca, cand a inceput sa se ingroase am adaugat zeama de lamaie, vanilia si mierea si am mai mixat putin.

Dupa ce s-a racit budinca (e ok sa fie una mai groasa/mai tare) am luat cateva linguri din crema de mascarpone cu frisca si am pus peste budinca si am mixat bine pana s-a format o crema.

Am adaugat peste restul de crema cu mascarpone si am mixat pana a devenit o crema omogena.

Am taiat blatul in doua, am folosit o tava cu pereti detasabili.

Am insiropat cu zeama de portocale, am adaugat  dulceata de capsune, cateva bucati de capsune taiate apoi crema.

Am pus blatul deasupra apoi iar crema si capsunele taiate.

Am bagat la frigider, ideal era sa stea peste noapte dar la noi nu au mai avut rabdare capsuneii si dupa o ora a trebuit sa il tai, deci crema 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post