Babka cu mascarpone și afine

Bucătărie în culori

Imi place tare mult cozonacul clasic dar de cand am descoperit varianta de babka recunosc ca sunt mare fan. Combinatia de afine cu mascarpone este una tare reusita dar se poate folosi orice alta dulceata in loc, zmeura si capsune de exemplu merg tare bine aici. Sper sa va placa!

Ingrediente :

Aluat:
* 380 gr faina 650
* 100 ml lapte
* 6 lg unt (usor topit, sa nu fie cald)
* 4 lg smantana 35% grasime
* 20 gr drojdie proaspata
* Coaja de la o lamaie bio
* 3 lg miere

Umplutura:
* 3 lg mascarpone
* 1 lg miere
* 1 lgt vanilie pudra
* 4 lg dulceata de afine
* Putina faina de cocos

Am pus drojdia la desfacut cu o lingura de miere si laptele caldut.
Dupa 5 -8 minute am adaugat si restul de miere, smantana, coaja de lamaie si am turnat peste faina si le-am amestecat putin dupa care am adaugat untul si am inceput sa formez aluatul pe care l-am framantat cateva minute. (2-3min)

Am lasat aluatul la crescut intr-un bol acoperit cu folie pentru 2 -3 ore aproximativ.

Eu am intins aluatul direct pe hartia de copt, l-am impletit tot acolo,astfel l-am mutat mai usor direct in tava.

Peste el am intins amestecul obtinut din mascarpone, miere si vanilie, deasupra am turnat linguri de dulceata (am incercat sa iau partea mai groasa, cu fructe din dulceata, deasupra am presarat putina faina de cocos (sa mai absoarba din lichidul de la dulceata,daca e o dulceata grosa nu e nevoie).
Am rulat cu grija dupa care am taiat pe mijloc, pe lung aluatul si l-am impletit usor. (Fiind direct pe hartia de copt a fost mai usor sa transfer, am mai lasat si in tava 20 min la dospit)
Am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade 45-50 de minute. ( a mea cred ca a stat cu 5 minute mai mult si s-a cam bronzat, dupa jumatate de ora puteti sa puteti o bucatata de hartie de copt deasupra sa nu se rumeneasca prea tare).
In mod normal ar trebui lasata la racit si taiata apoi dar cine a mai avut rabdare…

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post