Cheesecake cu pișcoturi și caise

Invitat

Rețeta aceasta îi aparține lui Ana Maria.

„Rețeta:
Blat și laterala:
3 pachete de pișcoturi Ambrozia
2 LG fistic
2 LG alune de pădure
100-110 gr unt topit
O tava de 20 cm am folosit. Am măsurat întâi de câte piscoturi (tăiate pe jumate) am nevoie pentru laterala și le-am dat deoparte. Restul de piscoturi le-am dat la blender cu fisticul și alune de pădure, apoi le-am amestecat cu untul topit și le-am pus ca blat in tava. Am înmuiat ușor piscoturile pentru laterala in lapte cu putina vanilie, le-am asezat peste blat și apoi dat la rece cât am făcut crema.

Crema:
300 ml smântâna lichida Laptaria cu Caimac
150 gr iaurt grecesc
250 gr mascarpone
2 lg miere
Vanilie
2 lingurițe cu vârf de agar agar

Am luat 100 ml de smântâna și am amestecat cu agar agar, apoi pus pe foc ușor și lăsat sa fiarbă 1-2 min. Am lăsat sa se răcească puțin și am amestecat repede cu mixerul restul de ingrediente. Am adăugat și mixat apoi și smântâna cu agar agar, pus peste blat și dat la rece.
Peste vreo ora am făcut jeleul de caise, am folosit vreo 10-12 caise tăiate feliuțe, pus pe foc cu 2 lg eritritol și putina zeama de lamaie. Am lasat sa se înmoaie puțin caisele, apoi in vreo 80-100 ml apa rece am pus o lg de agar si am pus apoi peste caise. Am amestecat 3-4 min si dat deoparte câteva minute sa se răcească puțin, apoi adăugat peste prăjitura si dat iar câteva ore la rece.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post