Couscous din paste cu brânzeturi, ciuperci shimeji și creveți

Invitat

Rețeta aceasta îi aparține lui Ana Maria. Ana are niște preparate minunate!

„Pur si simplu delicios, am mâncat întreaga familie cu pofta.

Ingrediente:
150 gr couscous perlat;
2 caserole se ciuperci shimeji (una albă, una brună, a câte 150 gr fiecare);
1 ceapa albă;
150 gr amestec brânzeturi parmezan și grana padano (pentru copii mai mari);
Condimente: pudra de usturoi, pudra de ceapa, mixt verdețuri de provance, busuioc uscat (se poate folosi și verde la servire);
2-3 LG ulei de măsline;
1 cub legume BIO concentrat pentru supe sau sosuri;
Creveti atâția cât vreți. Eu am avut vreo 15 măricei;

Crevetii i-am făcut la Ninja Airfry&Grill, stropiti puțin cu ulei de măsline și cu dați cu amestec de verdețuri, 12-14 min pe funcție de airfry, 200 gr (i-am pus înghețați la făcut);

Pentru couscous, am pus o cratița pe foc cu aprox 2 litri de apa și am pus cubul de legume in ea. Când a ajuns la temperatura de fierbere, am adăugat couscousul și l-am fiert conform indicațiilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie am pus ceapa la călit in ulei de măsline cu putina apa, apoi am adăugat ciupercile și le-am lăsat sa se gătească cu capac vreo 8-10 min, apoi fără, adăugând câte putina apa de la couscous. Când s-au înmuiat și gătit, am adăugat couscousul peste și cu puțină apa de la couscous. Condimentati. Va opriti apa in care a fiert couscousul in caz ca mai e nevoie. Am oprit focul și am adăugat brânzeturile sa se topească.
Am servit cu creveti și parmezan ras.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post