Brăduți din foietaj cu mere și scorțișoara

Ana Maria ne aduce astăzi Crăciunul în casă cu niște foietaj sub formă de brăduți. Dincolo de aspect, sunt și tare tare gustoși.
„Ingrediente:
- 1 aluat tip foietaj (eu am utilizat linco patissero, din acela verde. Îl recomand copiilor peste 3 ani, ocazional);
- 4 mere;
- o lingura dulcisor de la sweeteria (pentru copilașii mai mari);
- 1/2 lgt Scorțișoara;
- 1 ou pentru uns;
- Steluțe de turta dulce pentru vârf
Mod de preparare:
- Se călesc puțin merele pana se înmoaie, se adauga dulcisorul si Scorțișoara si se lasă sa se răcorească.
- Aluatul se întinde, se taie pe jumate, se pun merele in strat subțire (nu puneți multa umplutura) pe una dintre bucățile de aluat si apoi se acoperă cu cealaltă bucata.
- Se taie fasii lungi, late de 1-2 cm. Se ia câte o fasie si se pune pe un bat de frigăruie, având grija sa lăsam la capăt măcar 2-3 cm pentru steluță.
- Se ung cu ou si se coc la cuptor, la 180 gr, pana se rumenesc.
- Steluțele de turta dulce eu le-am pus când turta era calda si încă moale, dacă se răcește se rupe când o puneți pe bat. Pe câteva steluțe am pus capjune.
Pofta buna!”