Tort cu banane și cremă de mango

Un tort tare special facut pentru a mea capsunica atunci cand a implinit un anisor si de care s-a bucurat tare tare incat si-ar fi dorit sa pape doar tort la fiecare masa.
„Ingrediente
* 195 gr faina 650
* 2 banane medii pisate
* 30 ml lapte cocos
* 45 ml ulei de cocos topit
* 45 ml ulei de floarea soarelui
* 1 lg plina iaurt de cocos
* 3 lg dulceata de prune
* 1 lgt scortisoara
* 1 lgt plina praf de copt
* Un sfert de lgt bicarbonat fara aluminiu stins cu o lingurita de zeama de lamaie
* Optional 1-2 lg de miere/sirop de curmale (eu nu am folosit deloc indulcitor pentru Lara)
Crema
* 400 ml lapte de cocos Biona
* Jumatate dintr-un mango
* 1 lgt plina agar agar
* Optional 1-2 lg miere/sirop de curmale (eu nu am folosit deloc indulcitor)
Am amestecat ingredientele uscate (faina, praful de copt, scortisoara) si separat bananele pisate, laptele de cocos , dulceata, iaurtul, uleiul si zeama de lamaie, dupa care le-am combinat si am amestecat usor. ( nu amestecati excesiv)
Am turnat comozitia intr-o tava mica, cu pereti detasabili (de 18 cm) si am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45-50 de minute . ( am facut testul scobitorii inainte) .
Am lasat blatul la racit si apoi m-am apucat de crema.
Am pus in blender bucatile de mango impreuna cu laptele pana am obtinut o pasta.
Am mutat intr-o craticioara, am adaugat si lingurita de agar agar si am lasat la foc mediu 4-5 minute dupa ce a inceput sa fiarba. (Daca folositi indulcitor se poate pune dupa ce oprim focul) .
Am taiat blatul in doua si am pus din nou in tava cu peretii detasabili pusi partea de jos a tortului, am turnat jumatate de crema (dupa ce s-a racit si a capatat textura de budinca) am pus partea de sus a tortului, apoi am turnat restul de crema si am bagat la frigider.
Deasupra am pudrat fulgi si faina de cocos sa aibe un aspect nins.”