Lasagna de dovlecel

Bucătărie în culori

O lasagna mai diferita dar la fel de delicioasa si cu mai multe legume. Cine zice ca trebuie sa mergem mereu pe clasic?

„Ingrediente :

* 1 dovlecel (imens am avut eu sau doi normali taiati felii pe lung)
* 1 ceapa
* 3 catei de usturoi
* 100 gr hribi maruntiti la robot
* 80 gr nuca macinata
* 300 ml de sos de rosii de casa
* 1 lgt busuioc
* 1 lgt condiment adio sare
* 1 lgt boia dulce
* 1 lg usturoi granulat
* 1 praf de sare si piper
* 250 gr de iaurt grecesc
* Mozzarella rasa

Am inabusit ceapa si usturoiul tocate marunt, am adaugat nuca macinata si hribii, am adaugat jumatate de cana de apa si am lasat la inabusit putin, cand s-a absobit apa aproape de tot am adaugat sosul de rosii si condimentele si am mai lasat cateva minute pe foc sa devina mai gros.
Intr-o tava am pus un rand din feliile de dovlecel apoi sosul rosu si deasupra mozzarella rasa, inca un rand de dovlecel deasupra iaurt grecesc apoi mozzarella rasa, iar dovlecel si am pus deasupra ce a mai ramas din ambele si putin sos rosu si iaurt grecesc apoi am ras din nou mozzarella.
Am bagat la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Ar trebui lasata sa se raceasca si apoi taiata, dar cine a avut rabdare…”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post