Pate de ciuperci

Ador variantele de pate vegetal iar cum in comert este greu sa gasesti ceva cu o eticheta curata prefes sa il afc eu acasa. Daca vreti sa fie vegan folositi un unt vegetal sau il omiteti.
”Ingrediente:
* 250 gr ciuperci champignon brune
* 50 gr caju (hidratat cateva ore in apa)
* 1 ceapa
* 3 catei de usturoi
* 4 lg de unt
* 1 lg zeama de lamaie
* 1 lgt boia dulce
* 1 lgt usturoi granulat
* 1 lgt condiment „Legume din belsug”
* Un praf de sare si piper – optional
Instructiuni:
-Am pus la inabusit in doua linguri de unt si cateva de apa ceapa tocata, dupa doua trei minute si usturoiul,apoi am adaugat ciupercile tocate, inca o lingura de unt, condimentele, o cana de apa si am lasat sa scada apa si sa se gateasca ciupercile. Dupa ce s-au facut am oprit focul si le-am lasat sa se raceasca.
-Cand s-au racit am bagat tot in robotul de bucatarie, caju, zeama de lamaie si vrum vrum pana am obtinut o pasta.
-Am pus intr-un bol mic iar deasupra am sigilat cu lingura de unt ramasa (unt topit usor) apoi am bagat la frigider.”