Piept de rață cu piure de cartofi dulci

Bucătărie în culori

Ma folosesc tare des de al meu Ninja Foodie,chiar zilnic as zice iar aici am pregatit ceva rapid ,usor de facut si  de papat.

Ingrediente :

* 400 gr piept de rata
* Zeama de la o de portocala
* O lgt miere (+1 an)
* 1 lgt ulei de masline
* Un praf de sare si piper 2 ani +
* O lgt amidon de porumb
* 1 lgt ceapa granulata

Am amestecat zeama de portocala, condimentele, uleiul de masline si am lasat rata cam jumatate de ora in marinada.
Am transferat apoi in cosuletul de la Ninja Foodi, in oala mare am pus un pahar de apa si am lasat 5 minute pe High pressure cu quick release.
Am tavalit din nou rata prin marinada ramasa si am pus iar in cosulet de data asta pe air crisp 13-14 minute, la jumatatea timpului am intors rata si am mai pus putina marinada deasupra.

Pentru pireu am fiert doi cartofi dulci mari tocati cubulete, dupa ce au fiert am facut pireul la blender cu putin lapte, unt si o lingurita de crema de branza de capra.

◊ Pentru a beneficia in totalitate de fierul din carne se evita combinarea ei cu lactate, (mai ales la copilasii cu deficit de fier si anemie) si eu le combin doar ocazional.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post