Tartă vegană, gluten free, cu mere, pere și vanilie

Bucătărie în culori

Tartele cu fructe sunt preferatele mele iar daca mai adaugam si o crema cu vanilie…nu mai zic!

Aaa si mai este si vegana si fara gluten, incredibil, nu?

Blat:
* 200 gr faina mix fara gluten ( Bauck Hof am folosit eu)

* 100 gr margarina alsan bio
* 10 -12 lg de lapte de ovaz fara gluten rece/sau apa rece
Umplutura:
* 2 pere curatate si taiate cubulete
* 1 mar curatat si taiat cubulete
* 1 lgt scortisoara ceylon
* 250 ml crema de cocos
* 2 lgt amidon de tapioca
* 1 lg miere
* 1 lgt pudra de vanilie

Cum am procedat
-Am amestecat faina cu margarina rece data pe razatoare pana am obtinut un aluat nisipos, treptat am adaugat laptele de ovaz pana s-a inchegat aluatul si am putut sa il modelez intr-o bila dupa care l-am pus la frigider pentru o ora cel putin.
-Am incalzit merele si perele in tigaie cu cateva linguri de apa si scortisoara pentru 7-8 minute.
-Am amestecat crema de cocos cu amidonul, vanilia si mierea pana s-au racit putin fructele.
-Am intins aluatul de tarta, am mai pudrat cu faina si aluatul si sucitorul putin, l-am pus in tava apoi am adaugat fructele si apoi crema.
-Marginile si partea de inimioare decupata din aluat le-am uns cu putina crema de cocos, tarta a stat la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 40 de minute.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post