Tocăniță de ciuperci de pădure cu quinoa tricoloră și vânătă

Invitat

Ana Maria a pregătit pentru micul N. o mâncărică pe bază de ciuperci și quinoa de te lingi pe degete!

„O Tocana 4in1 (fără carne/ou/lactate/gluten) delicioasa ce poate fi consumată in ziua fără carne sau ca și preparat de post. La noi a fost un succes de la mic la mare, inclusiv lăudata de mama care e destul de pretențioasa la mâncare.

Ingrediente:
– o punga mixt ciuperci de pădure Deluxe de la Lidl;
– 2 morcovi;
– 1/2 rădăcina de pătrunjel;
– 1 ceapa mare;
– 1 ardei gras ;
– 1 vânata (eu am mai făcut și cu dovlecel);
– 1/2 cana quinoa tricolora hidratată 8 ore.
-3-4 LG bulion de casa;
– cimbru și pătrunjel verde;

Cum am procedat:
-Am curățat și tăiat toate legumele. Am pornit multicookerul Crock-Pot pe Manual, presiune High, pentru 12 min. Cât timp s-a încălzit, am pus o LG ulei măsline și apa și am călit puțin ceapa. Am adăugat legumele și am lăsat sa se termine programul setat.
-Între timp, ciupercile le-am dat intr-un clocot (le-am lăsat vreo 6-7 minute) și am spălat bine quinoa. Când au fost gata legumele, am îndepărtat capacul și am pus peste ele quinoa, ciupercile, bulionul și cimbrul și am setat aparatul pe funcția Rice/ Risotto pentru încă 15 min. La final, am pus pătrunjel verde.
-Tocana poate fi preparata și clasic, pe aragaz. „Căliți” întâi ceapa, adăugați apoi restul legumelor și apa cât sa le acopere, le gătiti și pe ele pana se înmoaie puțin. Adăugați apoi ciupercile și bulionul și gatiti pana se înmoaie bine toate legumele. Quinoa o puteți fierbe separat și adauga spre final in tocana. Pofta buna!”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post