Mâncare de linte cu dovleac, măsline și parmezan

Invitat

Hai să punem de o mâncărică! Modul în care se amestecă toate aromele legumelor este minunat. Rețeta de astăzi este marca Ana Maria.

„In zilele fără carne, caut sa gătesc variante cât mai gustoase și variante de leguminoase. Lintea este printre favoritele mele și începe sa intre și in preferințele celui mic. Din ingredientele de mai jos au ieșit 4 porți.

Ingrediente:

  • 1 cana de linte roșie hidratată
  • 1 ceapa roșie
  • 2 tije de apio
  • 3-4 roșii decojite și tăiate cubulețe in sos de roșii (cu tot cu sosul care in care au fost)
  • 1 dovleac Hokaido
  • 1/2 Ardei roșu
  • Câteva măsline
  • Parmezan/parmezan vegetal pentru servit
  • Oregano
  • Boia dulce
  • 2 LG ulei rapita
  • 1,1/2 Litri de apa/ fond de legume

Mod de preparare:

  • Am tocat ceapa și apio și le-am pus la “călit” in apa cu ulei câteva minute.
  • Am adăugat roșiile și sosul de roșii, ardeiul tăiat cubulețe și am mai lăsat 1-2 minute, am pus apoi dovleacul tăiat cubulețe, lintea spălată și scursa, fondul de legume (trebuie sa acopere compoziția), am condimentat cu oregano și boia dulce, am pus capacul și am lăsat sa fiarbă la temperatura medie 15-20 de minute, amestecând din când in când și completând cu apa dacă mai este nevoie.
  • La final, serviți cu măsline și parmezan ras.
  • Pofta buna!”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post