Chifteluțe de năut negru în sos de roșii

Bucătărie în culori

Inca o reteta delicioasa de chiftelute mai altfel. Sunt delicioase mai ales in aceasta combinatie cu sosul rosu, pur si simplu le ador. Sper sa le incercati!

Chiftelute:
  • 400 gr naut fiert scurs bine si pasat cu furculita
  • 2 fire de ceapa verde tocata marunt
  • 2 catei de usturoi presati
  • 1 ou
  • 2 lg faina de ovaz
  • 1 lg pesmet
  • 1 lgt plina fulgi de drojdie inactiva
  • 2 lg de pasta de ardei
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 lgt boia
  • Un praf de sare si piper 2 ani

Sos de rosii

  • 2 rosii deojite taiate cubulete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi ras
  • 2 lg de pasta de rosii de casa
  • Trei sfert de cana cu apa
  • Busuioc
  • un praf de sare si piper 2 ani +

Cum am procedat:

  • Pentru chiftelute am pasat bine cu furculita nautul si am amestecat cu restul ingredientelor. Am format bilutele cu mainile unse usor cu ulei de masline si le-am pus intr-o tava cu hartie de copt, le-an dat la cuptor cam 25 de minute,cand au fost rumenite (ultimele 5 min le-am intors).
  • Cat timp au stat la cuptor am pregatit sosul de rosii.
  • Am pus ceapa la inabusit cateva minute dupa care am adaugat rosiile tocate cubulete si am mai sotat putin. Am pus restul ingredientelor si am lasat sa scada la foc mediu pentru 10-15 minute.
  • Cand au fost gata chiftelutele le-am adaugat is sos si le-am mai lasat la foc mediu sub capac cam 5 minute.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post