Piept de rață cu piure de legume

Cine spune că piureurile cu cărniță nu sunt delicioase?! Ana Maria ne aduce o rețetă de piept de rață cu un piure de legume foarte aromat.
„Nu gătesc des piept de rata, însă îmi place foarte mult. Și se pare ca și Nicholas este mare fan. Aici i-am dat pentru prima data carne de rata și a fost încântat.
Ingrediente:
- Pentru carne: 1/2 piept de rata, cimbru, oregano, o foaie de dafin, 1 LG ulei de măsline, 3-4 LG apa
- Pentru piure folosiți ce legume doriți. Eu am avut: 1 Cartof dulce, 1/2 rădăcina pătrunjel, 1 ceapa mică, 1 LG ulei de rapița presat la rece, condiment Adio Sare mediteranean
- Semințe de cânepa decorticata pentru decor
Cum am procedat:
- Pieptul de rata l-am curățat de piele și de grăsime și l-am pus puțin la fiert in apa sa iasa sângele din carne. Apoi l-am condimentat și l-am pus la Multicooker Crock-Pot pe funcția de Slow Cook Timp de 4 ore împreuna cu uleiul de măsline și apa. Dacă nu aveți un aparat de genul, se poate face și clasic, in cuptor la temperatura joasa (150-160 gr), timp de 3-4 ore.
- Legumele pentru piure le-am curățat și gătit la abur. Apoi le-am pus in blender cu condimentul și le-am mixat pana la consistenta dorita. La final am adăugat semințele de cânepa și uleiul de rapița. S
- e poate servi și alături de o salata din legume crude la alegere după preferințe.
- Pofta buna!”