Somn de Dunăre cu piure de mazăre

Invitat

Ana Maria este o persoană tare dragă mie, care a ales să mă sprijine în toate proiectele mele. De data aceasta a ales să sprijine și proiectul TiNEx prin furnizarea unor rețete nutritive și potritive copiilor. Ana, îți mulțumim pentru insipirația oferită!

„In copilarie, mergeam des cu părinții mei in Delta Dunării la pescuit. Acum se duc numai ei și de fiecare ne aduc peste proaspăt, pe care îl păstrez in general pentru cel mic.

Ingrediente:

  • Pentru peste:
    • o bucata de Somn de Dunăre sau alt peste care va place;
    • 1 LG ulei de măsline;
    • Ierburi italiene;
  • Pentru piure:
    • 2 pumni de mazăre verde BIO congelată;
    • 1 morcov mare;
    • 1 LG ulei de avocado;
    • Câteva frunze de busuioc proaspăt;

Mod de preparare:

  • Peștele l-am uns cu puțin ulei de măsline și l-am dat cu ierburi, apoi l-am învelit intr-o coala de hârtie de copt și l-am pregatit 15 minute la Multicooker pe funcția de gătire la abur. Poate fi făcut și la cuptor normal, intr-un vas acoperit cu putina apa in tava.
  • Pentru piure am gătit morcovul la abur 20 de minute, și mazărea 12-14 minute. Apoi am pus legumele in blender cu uleiul de avocado și cu busuiocul, am adăugat putina apa lăsată de la ele, și am blenduit pana am obținut textura dorita.
  • Am servit cu roșii cherry proaspete.
  • Pofta buna!”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post