Plăcințele cu mere și migdale

Bucătărie în culori

Cand vine vorba de desert placinta cu mere e in topul preferintelor noastre daca nu chiar favorita,de data asta am incercat sa mai schimb putin si tot ce pot sa zic despre aceste placintele este ca au fost adorate si devorate!
Speream sa va placa si voua!

Aluat :

  • 300 gr faina 650
  • 120 gr de unt rece
  • 100 ml lapte rece
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 ou batut cu o lingura de lapte pentru uns deasupra

Umplutura:

  • 5 mere mai mici curatate si taiate cubulete mici
  • 1 lingura de migdale macinate
  • 1 lingurita sirop de curmale
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de nucsoara
  • 4-5 linguri de apa

Cum am procedat:

  • Ca la aluatul de placinta am amestecat faina si scortisoara cu untul cubulete pana am obtinut un aluat nisipos apoi am adaugat apa. Aluatul obtinut l-am format intr-o bila si l-am bagat la frigider infoliat pentru cel putin jumatate de ora.
  • Cat a stat aluatul la frigider m-am ocupat de compozitie.
  • Am pus intr-o tigaie antiaderenta merele,apa, condimentele si lingurile de apa si le-am incalzit la foc mediu pentru 5-10 minute pana au devenit mai moi (daca nu sunt asa zemoase ele se mai poate adauga apa). La final am adaugat si migdalele macinate.
  • Am intins aluatul si l-am impartit in bucatele mai mici in mijlocul carora am pus din compozitie,le-am impachetat, presat cu furculita pe margini si am facut cate trei gauri in fiecare. Le-am uns cu oul batut cu lapte si le-am bagat la cuptor pentru aproximativ 30 de minute pana s-au rumenit. Deasupra am pudrat cu faina de cocos .”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post