Tartă cu pere și migdale

Bucătărie în culori

Ne plac tare mult tartele si mi se pare ca se potrivesc de minune cu perioada asta din an, parca e un preparat usor tomnatic. Am primit niste pere delicioase de livada cu care m-am jucat putin si a iesit minunatia asta delicioasa!

Se poate unge la final cu lapte in loc de ou batut daca nu vreti sa folositi ou.

Ingrediente pentru aluat
  • 250 gr de faina 650
  • 85 gr de unt rece
  • 1 lingurita de sirop de curmale
  • 11-12 linguri de apa rece (de la frigider)
Ingrediente pentru compozitie
  • 4-5 pere (mai micute) taiate feliute subtiri
  • 3 linguri de fulgi de migdale
  • 1 lingura de gris
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de sirop de curmale
Cum am procedat
  • Pentru aluat am amestecat faina cu bucatile de unt rece pana am obtinut un aluat nisipos dupa care am adaugat apa si siropul de curmale. Am format tot aluatul intr-o bila si l-am bagat la frigider cel putin jumatate de ora timp in care am pregatit compozitia.
  • Pentru compozitie am incalzit putin intr-o tigaie toate ingredientele (mai putin una din lingurile de fulgi de migdale) pentru cateva minunte sa se mai absoarba din zeama perelor (ale mele au fost foarte zemoase).
  • Dupa ce a stat la rece aluatul l-am intins si l-am pus intr-o tava de tarta tapetata cu hartie de copt(pastrand o mica parte pentru formele se deasupra), am mai presarat putin gris deasupra,am turnat compozitia,am presarat lingura ramasa de fulgi de migdalele, am pus formele de deasupra si le-am uns cu un ou batut.
  • A stat la cuptor pana a devenit aurie,aproximativ 30-35 de minute.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post