Mini carrot cake (vegan&gf)

Bucătărie în culori

Pentru iubitorii de carrot cake gasiti aici o varianta fara lactate, ou si fara gluten. Eu am facut un mic tortulet dar pentru unul mai mare se pot dubla cantitatile si coace in doua tavi daca vreti sa aveti doua un tortulet cu doua etaje.

Sper sa va placa!

  • Ingrediente :
     
    * 120 gr faina ovaz
    * 110 gr faina hrisca (sau tot ovaz/mei)
    * 2 lg amidon porumb
    * 3 lg fulgi de cocos Niavis @vegis.ro
    * 3 lg iaurt cocos kokos natur @dm_romania
    * 140 gr morcov ras
    * 2 lg unt vegan topit
    * 1-2 lg miere
    * 1 lgt scortisoara
    * O lgt zeama lamaie
    * 140 ml lapte cocos (partea lichida daca folositi la conserva) eu am folosit Kokos drink de la @dm_romania
    * 2 lgt praf de copt
    * Jum de lgt bicarbonat
    * 2 lg faina de in +6 lg apa
     
    Am amestecat ingredientele umede (faina de ovaz,hrisca, amidonul, scortisoara, fulgii de cocos,praful de copt) si separat am amestecat laptele, iaurtul, untul, mierea iar apoi am adaugat morcovul ras si faina de in amestecata cu apa.
    Am combinat amestecurile dar nu am amestecat excesiv.
    Am transferat amestecul intr-o tava micuta (15 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade 40-45 de minute.
     
    Deasupra pe post de topping am amestecat cateva linguri de iaurt de cocos cu cateva linguri de dulceata de afine.
     
     
     

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post