Cookies cu afine (vegan&fără gluten)

Cine poate sa reziste la aceste cookies crocante la exterior, moi si fragede la interior??
Nimeni, va zic eu, este una dintre cele mai faine variante, trebuie incercate.
Daca nu vreti sa fie o varianta vegana si fara gluten se pot folosi lactate si faina normale.
Ingrediente:
* 200 gr faina de ovaz Bauck Hof de la @megaimageromania
* 70 gr faina de cocos
* 2 lg amidon de porumb
* 1 lgt praf de copt
* Un sfert de lgt de bicarbonat de sodiu fara aluminiu @niavis.ro
* 1-2 lg sirop curmale (sau alt indulcitor)
* 1 lgt vanilie pudra bio de la @megaimageromania
* 2 lg iaurt de ovaz (sau cocos)
* 2 lg partea grasa de la laptele de cocos (sau unt de cocos) Cocomi de pe @vegis.ro
* 100 ml lapte de cocos Cocomi de pe @vegis.ro
* 80 ml ulei de cocos topit (sau alt ulei)
* 1 lg zeama de lamaie
* O mana de afine taiate in 2
Am amestecat ingredientele uscate faina de ovaz, de cocos,amidonul de porumb, vanilia si praful de copt.
Separat am amestecat laptele de cocos, iaurtul de cocos, partea grasa din laptele de cocos (untul de cocos), bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, siropul de curmale si uleiul.
Le-am combinat pe amandoua, am adaugat si afinele dar fara sa amestec excesiv.
Le-am pus in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt cu ajutorul unei linguri, le-am mai “aranjat” forma cu mana si le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 20-25 de minute.
Se pastreaza apoi pentru 2-3 zile in caserola cu capac.