Hummus cu ceapă și morcovi copți

Cred ca este una dintre retetele mele preferate de hummus, aroma legumelor coapte ii da o savoarea aparte.
Servit pe paine prajita, lipie alaturi de alte legume proaspete este un deliciu.
Sa il incercati, sigur o sa va placa!
Ingrediente :
* 300 gr naut (prefiert)
* 2 cepe rosii
* 2 morcovi
* Zeama de la jumatate de lamaie
* 1 catel de usturoi
* 5 lg ulei de masline
* 2 lgt tahini
* 80 ml apa
* 1 lgt boia
* 1 lgt usturoi granulat
* Sare
* Piper
Am taiat ceapa fasii groase si morcovii rondele, le-am uns cu ulei de masline si le-am condimentat cu boia, sare, piper si usturoi granulat.
Le-am pus in tava cuptorului pe hartie de copt la 190 de grade (cuptorul preincalzit) pana cand s-au rumenit. (25-30 min).
Am pus apoi toate ingredientele si condimentele in robotul de bucatarie si vrum vrum. Daca vi se pare prea gros mai adaugati putin ulei de masline si putina apa.
Cand a fost gata am mai pus putin ulei de masline deasupra, boia si un pumn de seminte dintr-un mix.
Deliciu. Punct.