Hummus cu ceapă și morcovi copți

Bucătărie în culori

Cred ca este una dintre retetele mele preferate de hummus, aroma legumelor coapte ii da o savoarea aparte.

Servit pe paine prajita, lipie alaturi de alte legume proaspete este un deliciu.

Sa il incercati, sigur o sa va placa!

Ingrediente :
 
* 300 gr naut (prefiert)
* 2 cepe rosii
* 2 morcovi
* Zeama de la jumatate de lamaie
* 1 catel de usturoi
* 5 lg ulei de masline
* 2 lgt tahini
* 80 ml apa
* 1 lgt boia
* 1 lgt usturoi granulat
* Sare
* Piper
 
Am taiat ceapa fasii groase si morcovii rondele, le-am uns cu ulei de masline si le-am condimentat cu boia, sare, piper si usturoi granulat.
Le-am pus in tava cuptorului pe hartie de copt la 190 de grade (cuptorul preincalzit) pana cand s-au rumenit. (25-30 min).
 
Am pus apoi toate ingredientele si condimentele in robotul de bucatarie si vrum vrum. Daca vi se pare prea gros mai adaugati putin ulei de masline si putina apa.
 
Cand a fost gata am mai pus putin ulei de masline deasupra, boia si un pumn de seminte dintr-un mix.
 
Deliciu. Punct.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post