Ciorbă cu perișoare de pește

Bucătărie în culori

Daca sunteti in cautare de inspiratie pentru o ciorbita usoara,acrisoara si extra delicioasa aceasta este the one. Mie imi place tare mult aceasta varianta chiar mai mult decat varianta originala de perisoare.

Sper sa va placa si voua!


 
 
Ingrediente :
 
Ciorba:
* 1 ceapa mare
* 2 morcovi rasi pe razatoare
* 1 ardei kapia tocat marunt
* 1 rosie mare decojita taiata marunt
* Jumatate de cana de bulion de casa
* 1 radacina de patrunjel
* 2 lg condiment legume din belsug @solarisplant
* Un praf de sare si piper 2 ani +
* Zeama de la jumtatate de lamaie
* Marar si patrunjel tocat pt servit
Perisoare
* 400 gr salau de nil file (maruntit la robot) de la @lidlromania
* 1 ceapa mica
* 1 fir de ceapa verde
* 1 lg ulei de masline
* 3 lg de orez (spalat bine ,dat intr-un clocot si scurs bine)
* 1 lgt usturoi granulat
* 2 lg faina de in amestecata cu 6-7 lg de apa (in loc de ou)
* Un praf de sare si piper 2 ani +
* O legatura mica de patrunjel tocata marunt
 
Instructiuni:
 
Am pus la inabusit ceapa, dupa 2-3 minute morcovul si ardeiul pentru inca 3-4 minute apoi rosia tocata si am mai sotat putin. Am adaugat bulionul, cam 2,5 -3 l de apa, radacina de patrunjel, condimentele si am lasat la fiert la foc mediu cam 20 de minute.
Pentru perisoare am bagat pestele verificat de oase (chiar daca e file) la robot.
Ceapa a fost maruntita si ea la robot doar patrunjelul si ceapa verde au fost taiate marunt la mana.
Am amestecat toate ingredientele de la perisoare dupa care am inceput sa le formez cu mainile umede si le-am adaugat usor in ciorba. (Daca a scazut apa prea mult se mai poate adauga)
Am mai lasat la fiert 15-20 de minute. Am verificat sa fie facute perisoarele inainte sa opresc.
La final am adaugat zeama de lamaie ca sa acresc putin ciorba si marar tocat pentru servit

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post