Cheesecake cu dovleac

O deliciosenie de cheesecake cu miros de toamna sa zic asa. Imi plac mult deserturile cu dovleac, mi se pare ca este atat de versatil si il putem folosi in foarte multe retete.
Sper sa incercati varianta asta, e de vis, promit!
Ingrediente :
Blat:
* 150 gr biscuiti
* 90 gr unt topit
Crema de dovleac:
* 200 ml smantana lichida @laptariacucaimac
* 150 gr pireu de dovleac copt
* 2 lgt agar agar
* O lingurita scortisoara
* Jumatate de lingurita se cardamom
* 150 gr mascarpone
* 2 linguri miere
Crema de lapte
* 250 ml smantana lichida @laptariacucaimac
* 80 ml lapte
* 1 lgt unt
* 2 lgt agar agar
* 7-8 curmale Medjool (daca nu sunt Medjool sa le hidratati putin inainte)
Am amestecat untul topit cu biscuitii si am format blatul in tava prin presare.
Pentru crema de dovleac am pus intr-o craticioara la foc mediu smantana, pireul de dovleac, agarul ,scortisoara si cardamomul. Le-am amestecat bine pe toate si am lasat pe foc cam 5 minute. (Amestecand mereu)
Dupa ce s-a racit putin crema (mai era doar usor caldura) am pus mascarponele peste, lingurile de miere si am amestecat bine, apoi am pus crema peste blat si am bagat la frigider.
Pentru crema de lapte am bagat in blender curmalele (taiate bucati) si am mixat pana am obtinut ca o pasta cu urme de curmale.
Am pus intr-o craticioara amestecul, laptele,agarul, le-am amestecat si am pus pe foc cateva minute , am adaugat si untul si am lasat sa se ingroase. (cam 5 minute)
Am lasat putin la racit apoi am turnat peste crema de dovleac ai am bagat iar la frigider.
Eu l-am lasat peste noapte la frigider (asa e ideal) iar a doua zi l-am decorat cu putina frisca, curmale taiate si putina coaja de portocala rasa.
Tava mea este una micuta de 18 cm, daca vreti sa fie mai mare dulblati cantitatile.